onsdag 11 oktober 2017

BARNMORSKAN, DEJT OCH LÄKARE

Imorse när jag körde hemifrån så hade jag glömt ladda telefonen och det är inte riktigt läge just nu att åka hemifrån med en telefon utan batteri...!! Ne det är inte ens riktigt läge att vara hemma heller med en död mobil. Så när jag hade varit hos barnmorskan så fick jag allt åka hem och snabbladda innan jag mötte upp min dejt. Hos barnmorskan gick det bra, hon log med hela ansiktet när hon visste vad som stod i journalen sen igår haha. Vi pratade lite om epidural och där är jag inte riktigt överens med läkaren om att jag ska ha den men barnmorskan påpekade att i slutändan är det mitt eget val för jag bestämmer över min kropp. Jag fick en broschyr med mig hem och hon förklarade precis hur det gick till...
När jag kom in till byn sen igen så mötte jag upp min vän G och vi var på ikea. Vi kollade på grejerna och käkade lunch. Å pratade.
Jag köpte adventsljus😊

Men igår var vi ju på sjukhuset och först var vi inne på ultraljud och det såg jättebra ut, nu väger han 2500g. Sen träffade vi läkaren och hon frågade hur jag mådde, jooo det är bra, sa jag. Ljug inte, här inne talar vi om hur vi mår, jag vet att du inte va så glad efter vi pratat sist, sa hon. Haha ok. Så vi pratade och jag sa att jag hade haft lite sammandragningar på natten. Då undersökte hon och där fick vi ett besked så jag kunde inte sluta skratta. Sen pratade vi och hon frågade om jag hade någon jag kunde bo hos i Växjö... Hon va ju lite orolig att jag skulle få hemma igen och det ville hon inte. Hon ville sjukskriva mannen och ville inte att jag är hemma själv.... Då tyckte jag att hon kunde flytta in till oss istället😉 Vi bestämde lite saker och jag är glad att jag förhandlade mig till en grej. Det blir nog bra det här😊 Även om jag sagt att jag ångrar mig nu haha.
Vi bäddade bebisens säng och Tuva tycker det är spännande. Imorn ska vi bära upp skötbordet och fixa lite till.

Nu ska jag leta reda på lite siffor eftersom jag är kass på att hålla reda på papper. Det kommer en försäkringsman hit om en stund så jag behöver va lite förberedd haha.

4 kommentarer:

  1. Var tvungen kolla hur det gick för dig i vården. Hoppas du hinner in till BB, annars får ni ringa ambulas de har väl resureser till en förlossning där i. Ryggbedövning gick jag igenom när jag bröt mitt ben på tre ställen, trodde det skulle va jobbigt och göra ont,men nä det gick hur bra som helst. Skönt vi bestämmer själv över våra kroppar. Åh va mysigt med nybäddad liten bebissäng, det är härligt.
    Kram/MH från Österlen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ringde ju ambulans när Max föddes men när den kom så va han redan ute :-)
      Gör det inte ONT att sätta ryggmärgsbedövning? Det är det jag är rädd för.....

      Radera
  2. Godmorron från slättlandet Österlen, när jag slår upp mina bruna ögon är det regn och rusk, alltså så som hösten kan va, vi har inget annat att vänta än att se fram mot kommande helger och du började ju det hela bra med ljus i går, underbart.Du har den största gåvan att se fram mot eller rättare sagt ni alla. Jag är helt ärlig när det gäller ryggmärgsbedövningen, och alltid annars också, jag ogillar själv väldigt mycket när folk man frågar bara gör en handviftning ah det är väl inget, då frågar jag sällan igen.
    Jag har alltid varit vårdrädd sen barnsben och har ju haft RA i 20 år med allt vad injektoner olika mediciner och annat. Att bryta benet där på en härlig skogspromenad det var illa när jag föll. Trodde inte jag skulle behöva operera det och de söver inte gärna när det gäller benen. Ryggmärgsbedövning, nåja på morronen var jag icke ett skvatt nervös, inga piller tog jag jag ogillar att va i obalans. Så ner på op också skulle en otroligt duktig kille lägga bedövningen, jag fick ligga på sidan men det funkade inte så bra, så jag satt upp och hängde på sjuksöterskan och sköt rygg som en katt då kom han galant till och lägga detta, och nä det gjorde inte ont det stack till som det gör helt normalt. En sak som jag nu berättar och det gjorde inte vården vilket jag kan tycka är dumt, det är svårt att djupandas, du vet långa andetag då känns det annorlunda, men det gick bra, och jag hade ingen oro alls. Det tog ett antal timmar med op såg mitt ben i luften utan att ha kontroll på det, haha. Så handen på mitt hjärta det är inget farligt. Ska du sen snittas, så är det ett rätt snabbt förlopp. Eller föda det normala så ska du se att du reder ut det. Lite underlig känsla har man innan känslen är tillbaka i kroppen. Men sen har du annat att tänka på er guldklimp. Hoppas jag hjälpt dig med min ärlighet och du kommer klara detta med bravur, tro mig.
    Tycker det här med bloggar är intressant du sitter längre upp i landet och jag sitter i södra Skåne, aldrig avstånd som betyder nåt, det man binder är förtroende. Kram och lycka till. MH från Österlen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag är ju livrädd för sprutor och annat så det va ju skönt att höra att det inte gör ondare ändå. Jag låg vaken inatt i flera timmar och tänkte på den jäkla sprutan....

      Ja fast sååå långt är det väl inte, jag bor ju i Småland alldeles på gränsen till Skåne😊 Jobbar i skåne och då har jag nära till jobbet.

      Radera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥