måndag 31 oktober 2016

DAGEN + EN BESTÄLLNING

Vilken föreläsning vi va på idag. Den va intressant och så men jag har ju sååå svårt att hålla mig vaken när jag bara sitter.... Så efter ett par timmar så kunde jag inte hålla ögonen öppna längre - pinsamt! Efteråt fortsatte vi med arbetslagen på våra egna arbetsplatser. Va hemma lite tidigare ikväll och Thea har åkt hem med grannen idag och Max hämtade jag hos en kompis. De får ett bra lov denna gången då grannen ska ha barnen ett par dagar denna veckan + att jag har tagit en dag semester :-)

Jag gjorde en beställning schampo och balsam sen för de tog slut.... Jag har tur för det är sån snabb leverans på detta så jag har de till nästa gång jag ska tvätta håret!!

MYS OCH EN LITEN TJEJ SOM ÄR INTRESSERAD AV JAKT

Morn :-) Ny vecka och snart ytterligare en ny månad, jag gillar november. Det är mörkt, julpyntet kommer fram och massa ljus tänds på kvällarna. Just nu är jag extra glad över mina enjoy-ljus!! De tänds samma tid varje kväll och "brinner" i 4 timmar.
Himlen är helt underbart fin andra sidan vägen :-)

I lördags frågade Tuva sin pappa om vi kunde ut och jaga rådjur som igår, kul att hon gillar det lika mycket som vi!! Tyvärr kunde vi inte ut då det sista på grävning skulle bli klart. I helgen som kommer ska vi jaga älg så då blir det inte heller.

Nu ska jag vi bli redo här för jobb. Vi har kvalitetsdag så jag ska börja min morgon på föreläsning i Osby.

söndag 30 oktober 2016

OERHÖRT TIDIG MORGON OCH VI HAR VATTEN!!!!

Jomenvisst, flyttade tillbaks klockan och när vi gjorde det så insåg vi att det skulle bli en väldigt tidig morgon här. Men inte sååå in i helsikes tidigt som det faktiskt blev! Phu. Men när det inte gick att få henne att somna om så va det ju ingen idé att ligga kvar i sängen och riskera massa skrik så vi la oss i soffan och tittade på Emil. Nu är klockan 7 och vi har varit uppe några timmar och druckit ett par koppar kaffe ;-)
Å halleluja (som grannarna hade sagt), jag har precis startat en tvätt här hemma, första på över en månad!!! Det finns hopp haha. Nu slipper jag kånka tvätt till jobbet :-)

Innan hade de grävt 5,5m djupt och igår sprängde de sen grävde han så det är 7m djupt.
De började få ner ett par ringar igår och de varnade oss för att vattnet kunde försvinna helt i ett par dagar, men istället va en hel ring fylld med vatten imorse, så det går åt rätt håll ;-) Idag kommer de och gör klart.

lördag 29 oktober 2016

TID FÖR ÅTERHÄMTNING

Jag har krupit ner under täcket med korsordet i högsta hugg. Altandörren är öppen så jag hör hur det borras och jobbas på baksidan av huset. Tuva ligger och sover så nu är det vila här med, det va en tidig morgon här. Varför får vi väcka henne i veckorna men idag vaknade hon när vår väckarklocka ringer annars....
Jag och Tuva va på Willys men det va för lång handling idag för att hon ville sitta i vagnen under tiden ;-) Städat har vi med gjort så jag kan vila med gott samvete.

fredag 28 oktober 2016

NJURARNA OCH EN ORGASM

Bah, idag va min sista bokade tid i Växjö, det har varit m y c k e t Växjö de sista 2 månaderna! Några ggr har det varit 3ggr på en vecka. Det kommer fortfarande vara tider till sjukhuset men inte alls så här ofta som jag varit där nu! Nu kan jag snart jobba en hel vecka igen ;-)
Men idag va jag inne för mina njurar och jag har tur att de senaste 8 åren som Jag har kollat värdena så ligger de ungefär samma. Men man vet aldrig med den där doktorn för han skämtar rätt mycket så det gäller att hänga med i svängarna :-) Han är bra iallafall, han har bara ett litet ticks som jag kan haka upp mig på men det gäller att sålla bort.
 Imorn kommer jobbarna hit och ska spränga så vi kan få brunnen klar. Det ska bli rätt skönt faktiskt... Sen kommer vänner hit för middag och lek.
 När vi väl kom hem i eftermiddags så skulle det spexas direkt. Rida häst på lekstugan tex.
Hon kallas inte spexer utan anledning ;-)

Jag har ju förresten bokat datum för att åka till Ullared (om jag nu inte sagt det redan - minne som en guldfisk) och när vi hade aw på jobbet förra veckan så hade jag visst sagt "När jag kommer innanför dörrarna på Ullared är det nästan som att få en orgasm"..... Men jag älskar ullared! Att gå bland julsakerna och inredningen wow, big love! Men det är ett tag till så jag hinner fila på min lista, dagen efter jag varit där ska jag iallafall julpynta!!!!

PERNILLA WAHLGRENS VIN

På fredagkvällarna är det rätt gott med ett glas vin. Fredagskänslan är speciell. Har ni smakat detta av Pernilla Wahlgren?  jag köpte det i Växjö igår, liiite bättre utbud än här haha. Jag tycker det är gott men maken tycker sådär. 

torsdag 27 oktober 2016

I SOMRAS

Hittade en bild från juni nu när jag håller på att sortera♥
 
Igår när jag hämtade mina foton så tyckte jag väl att det verkade lite lite...... Jag började sortera och trodde att jag missat att beställa hälften. TUR för mig att jag väntade en dag så jag inte skickade iväg en beställning till för idag kom resten av korten haha. Jag har massor av kort att sortera nu! Men idag ska jag inte sitta lika länge som igår för jag behöver i säng, har en extra tidig öppning imorn☺

MASSA JULFINT!

Jag hade 1 timme på mig nu att äta och kika in i en affär, är i stan och har varit på föräldrautbildningen och ska snart in på en ny tid. Men åååååå vilka fina julsaker det finns :-) Jag har redan planerat in i kalendern när jag ska julpynta haha.
Jag köpte bland annat en dörrmatta.

Efter detta mötet så har jag typ 30 minuter på mig att gå in på Plantagen för där såg jag mycket fint i skyltfönstret när jag körde förbi. Så jag ska in där en snabbis innan jag måste hem för utvecklingssamtal på skolan.
Nu va det sista föräldrautbildningen idag och så har jag min tid hos njurdoktorn imorn, seeeen är det slut med inbokade tider till Växjö, åtminstone på några veckor ;-)

onsdag 26 oktober 2016

ÄLSKAR MINA FOTON

Idag fick jag en beställning med kort, jag la några timmar på att få de i rätt datumordning. jag fick 1000 kort så jag hade att göra och jag har 2000 kort sen innan som väntat på denna beställningen så jag kan få in alla i album så småningom....
Jag älskar mina album (har kanske 30-40st!) och barnen älskar att kolla i sina egna album och se så små de varit och vad de hittat på :-)
Det gjorde inget att jag satt där uppe och fixade för mannen skulle natta men nattade inte bara Tuva..... ;-)

tisdag 25 oktober 2016

UGG

Jag va inne och kollade lite i garderoben och vad hittade jag? Jooo, mina UGG, lucky me☺ Jag köpte dessa för ett par år sedan och det är inget jag ångrar! Jag köpte först ett par oäkta för jag var för snål, men sen köpte jag dessa ändå. Vilken skillnad! Sulan och värmen är ju mycket bättre i de här!
Nya svarta UGG hittar du HÄR
Jag ska ta och tvätta av dom innan de ska användas igen, förhoppningsvis dröjer det en månad till....
Jag tycker UGG i kortare modell är himla fina så DESSA skulle jag gärna vilja ha i min garderob♥
Eller varför inte ett par LILA
 
 
 
 
 
 
 
 Det finns verkligen hur många fina UGG att välja på som helst♥ Varm och go om fötterna blir du i alla fall☺
 
 
Pssssst, går du in på hemsidan så finns det oftast olika rabatter och erbjudanden du kan ta del av, bra va!

DETTA BLIR BRA!

Idag hade jag en tidig(are) tisdag så jag och Tuva hann handla innan vi körde hem. Tuva var så sugen på att se jultomtar så vi gick runt och kollade in julavdelningen på maxi, oooo jag har nog fått en lika jultokig tjej som jag själv är♥

När vi kom hem fick jag en smärre chock haha, jag visste ju att de skulle gräva till en ny brunn, men inte hade jag kunnat drömma om att de grävt upp en hel del av hundarnas trädgård + en himla massa  på baksidan (bara positivt!) så nu kommer vi få mycket större gräsmatta där bak med. De ska fylla igen så det blir plant till och med vid altanen så detta kommer bli skitbra! Men vi har SÅÅÅ himla mycket sten och nu har de kommit in i ett berg så imorn måste det komma en annan och spränga. Nu åker alla syrénbuskar och hallonen och allt annat som kan samla ormar!
Gropen här nere är 5 meter djup.....  2 flugor i en smäll - vatten och ny större gräsmatta☺

SNART VATTEN IGEN!

Älskar mina orkidéer som börjar blomma nu sen står de så fint över julen :-) Alla blommar ungefär samtidigt.

Just nu är jag påväg till Växjö, veckans första runda dit.... Men när det är klart ska jag och jobba igen :-)
Igår kom det en grävmaskin med en massa tillbehör så idag ska det grävas hemma! Snart har vi vatten igen, jisses så handikappad man känner sig när vattnet sinar. Tänk att bara kunna tappa upp ett bad utan att fundera på att vattnet tar slut. Tänk att kunna tvätta hemma igen, just nu har dusch och diskmaskin prioriterats ;-)

måndag 24 oktober 2016

DRÖMMER OM ULLARED HAHA

Jag har börjat fila lite på en ullaredslista för nu är jag sugen på en sväng dit. De brukar ju ha så mycket julsaker och det älskar jag ju, som ni vet :-) Jag har inte kommit längre i planeringen mer än att jag ska dit, vilken dag kommer senare. Det kan bli typ imorn åker jag ;-)
Denna gången är det Max tur att följa med för han har aldrig varit där.

Men jag filar vidare på min lista för denna veckan har jag inte tid att åka dit ändå.... Växjö 3 dagar i veckan och i helgen ska vi träffa efterlängtade vänner.

söndag 23 oktober 2016

BOWLINGKALAS

Hua, har ätit choklad och druckit fanta så jag känner mig jäst... Men det va gott ;-)

Imorse åkte jag och barnen till min bror, Barnen sålde jultidningar.
Sen va det dags för bowlingkalas i Osby.
 Väldigt uppskattat :-)
Vi kollar på nån ny serie nu men jag har fortfarande inte sovit ikapp sen i fredags så jag ska ta och krypa ner ;-)

lördag 22 oktober 2016

24 KARAT GULD PÅ FÖTTERNA

 Jag va i behov av att köra en fotmask, sådär som tar bort all hud på fötterna så de blir lena igen. Men så hade jag ingen sån jag brukar ha utan jag hade en guldmask vad det nu innebär. Jag har aldrig testat den innan. Men jag gick runt här med 24 karat guld på fötterna ;-)
Annars förstår jag inte mycket av vad som står på baksidan av paketet.... Det blir spännande att se hur mina fötter ser ut om ett par dagar.

HÄRLIG LÖRDAG

Jag va i säng vid 1 inatt, jag hade supertrevligt!! Hoppas de andra med hade det och inte bara fick skavsår i öronen..... ☺ Vid 5 vaknade jag och kunde inte somna om, men Tuva gjorde mig sällskap efter en stund så la vi oss i soffan och kollade på Pippi. Skönt att det va igår jag va iväg för nu har jag ändå hela helgen fri ;-)
Vi hämtade hem bilen som har en fungerande AC igen och Thea som sovit på fritids inatt. Sen städade vi undan här och sen gick barnen till grannarna på kalas.
Vi tog Tuva och Jäger och gick en runda. Hon älskar ju at vara ute och gå med hundarna♥
Å så fanns det ju vattenpölar längs vägen.....

Jag håller på och rensar kistan med Tuvas försmå kläder, när vi rensat hennes lådor så har kläderna bara hamnat i kistan men nu känner jag att jag behöver kistan till att samla för stora kläder i istället.

fredag 21 oktober 2016

DET VANKAS LITE PARTY

Den här hittade jag på campadre idag, jag kollar fortfarande efter en för jag tycker de är sååå fina ;-) Jag tror tyvärr inte denna går att ha blockljus i annars hade jag köpt den! Jag undrar bara vart jag ska ställa den....

Ikväll har vi aw med jobbet. De som vill ska träffas på puben i Osby. Jag fixade skjuss både dit och hem men tvekade för jag tyckte det va för sent att åka hem (det ääär inte sent) för jag tycker ju om att lägga mig "tidigt" och läsa. Men mannen tyckte jag skulle åka för "det handlar om EN kväll" men jag är en riktig hemmaråtta! Men nu ser jag fram emot det och det ska bli skoj :-) Jag och min arbetslagskollega ska käka pizza hemma hos henne först innan vi går vidare till puben.
Det passar bra för Thea ska sova över på fritids och mannen och sonen ska ha spelkväll :-)

torsdag 20 oktober 2016

KLONA MIG!

Nuuuu kan jag ta mig tiden att skriva lite.... Sitter i bilen påväg till Växjö för vi ska på föräldrautbildning. Nästa sista gången. När vi kommer tillbaks ska jag till vårdcentralen och ta några rör blod till njurdoktorn som jag ska träffa nästa vecka. Å sen har jag ett telefonmöte precis efter det men glömde såklart dom papperna hemma så de måste jag hämta så fort vi kommer från stan. Glömde ta min medicin med så just nu skulle jag behöva en penna och kladda ner allt som ska görs på handen. Jag glömmer ju hälften.
Bilen ska fixas en grej på imorn så vi måste först lämna dit extranycklen idag för att lämna bilen senare och så skulle den hem med imorn men det hinner vi nog inte för imorn är det väldigt tight om tid när vi slutat. Jag ska på aw i Osby och Thea ska sova på fritids... Jag känner att jag hade behövt klona mig just nu!
Här är en som tar livet med ro, som tur är! När vi kommer hem om dagarna så är det Pippi som ska pysslas om, hon måste ju med sitta säkert i bilen tex :-)

Just nu längtar jag efter att få julpynta för det ger mig ett inre lugn!

söndag 16 oktober 2016

EN DAG MED VÄNNER

Idag va mannen och sonen ute och jagade rådjur medans jag och tjejerna va hemma. Eller hemma och hemma, vi va hos kusinen och duschade och körde en maskin tvätt. Hopplöst att ha egen brunn ibland ;-)
När vi kom hem tog jag tag i våra allt-i-allo-lådor i köket och tvrummet, slängde det som inte behövdes och sorterade ut kvitton och annat som skulle sparas. Nu ikväll har vi satt in allt i de pärmarna där de skulle in. Å så mycket plats vi har över!!
Sen åkte vi i "lilla familjen" till Loshult och fikade och körde ytterligare en maskin tvätt. De har en väldigt rolig saccosäck som gick både att slå kullerbyttor i, hoppa men även vila ;-) Sen käkade vi pizza innan vi åkte hem. Nu är det snart att krypa ner då det är en tidig morgon imorn.

JAKTEN

Igår när vi var ute och jagade och hade gått första drevet så stod vi och väntade på skjuts. Vi kom in på blåbären som fortfarande är stora och goda och jag fick frågan om jag plockat mycket, men nej, det är inte riktigt min grej eftersom jag är så rädd för ormar. Så pratade vi om fobier ett tag. Så tänkte jag att det är fördelen med att jakten är på hösten- då sover ormarna. Trodde jag...... I sista drevet när jag går i lite ris och blåbärsbuskar stannar hjärtat och jag skriker rakt ut, börjar skaka och gråta. Där ligger en jävla huggorm ihopsnurrad och trillar baklänges för att riset flyttar sig när jag går. Jag kollade precis vad jag satte fötterna resten av tiden!

I en såt gick vi med hund och då följde jag med en kille och hans gråhund. Det va intressant för den skällde bara när han hade kontakt med älgen och såg den. Efter ett tag hörde vi hur han skällde och kom närmare, rätt som det va kom älgen med hunden hack i häl. Det va en stoooor älg. Tyvärr sprang den lite för fort och för mycket träd i vägen för att det gick att skjuta den. Men det va kul att se för jag har aldrig gått med hund innan.
Så här många steg blev det på 3 drev :-) 12km

lördag 15 oktober 2016

SKÖN AVSLUTNING PÅ LÖRDAGEN

Jag och de stora har bäddat ner oss i soffan och tittar på LasseMaja. Skön avslutning på denna dagen. Mannen nattar den lilla sen kommer han och slänger sig i fåtöljen.
Levande ljus på bordet och enjoy candels i fönster och hyllan bak soffan. Bara mys :-)

IDAG ÄR DET JAKT :-)

 Ja ni ser ju :-) Lyckan va ju total igår när mannen ringt och fixat så jag kunde vara med och jaga idag!!
Svärmor är kvar hemma och så kommer pappas sambo och gör henne sällskap och passar alla barnen idag.
Nu ska jag med ut och gå med hunden i drev 2 :-)

fredag 14 oktober 2016

INVÄNTAR SVÄRMOR

Morn, 4.45 blev vi väckta av den minsta lilla damen, hon låg på min mage och gosade en stund tills hon tyckte det va dags att stiga upp. Alla barn kom upp efter hand och nu inväntar vi Tuvas farmor som ska vara här idag. Hon ska passa Tuva då mannen ska ut och jaga älg. Jag ska skjutsa ut de stora till bussen sen för jag börjar lite senare så ska jag stänga. Imorn skulle jag egentligen med varit med och jagat men det blev tyvärr inte så.
Denna tavlan köpte jag förra helgen och jag hade velat ha den i trappan först men Tuva tyckte den skulle vara över sängen haha. Så jag testade och den passade bra där :-) Äntligen kom bröllopskorten upp....sisådär 3år senare.

onsdag 12 oktober 2016

JULFANTAST♥

Ja ni vet väl hur mycket jag älskar julen vid det här laget☺ Jag satt och spanade lite på julbelysning och visade barnen och de tyckte som jag - m a s s a fint!
Träljusstake | Ljusstake | Adventsljusstake Gustavo | Dekoration kyrka |



Jag hittade huuuur mycket fint som helst!!



Bordslampa Ichiban | Träljusstake | Träljusstake | Ljusstake |

 Hoppas ni blir lite julinspirerade, det är inte långt kvar tills adventsgrejerna kommer fram nu♥
 
Utomhus dekoration Ren | Stjärna | Stjärna Trenton | Juldekoration HYDRA | Julljusstake MÅSESKÄR | Adventsljusstake Gustavo |

Renen är väl hur fin som helst? Den skulle jag vilja ha på ytterdörren☺ Kusinen köpte något liknande när vi va iväg i helgen.
 
Utomhus dekoration Fox | Ljusstake | Utomhus dekoration Snowman | Adventsstjärna |


Jo, jag älskar julen och jag brukar vara en av de första som pyntar ett tag innan advent, julen är snabbt förbi så jag vill ta tillvara på den mörka tiden och ge den lite mysbelysning och julstämning i tid♥

söndag 9 oktober 2016

EN BRA KALASDAG TILL ÄNDA

Gokväll :-) Vilken bra dag vi har haft! Vi hade gjort en liten lista med det som skulle göras innan kalaset och alla hjälptes åt att kunna stryka punkterna efter hand så det var ingen stress alls. Härligt! Jag, Thea och grannkillen åkte till Ikea och köpte lite tallrikar för det saknades ;-) Köpte en tavellist till köket med som vi ska ha upp i veckan.
Jag gick lös på kameran idag så därför har jag inga bilder i mobilen.... utom en liten ynka smörgåstårtebit haha.
Men nu ska jag äntligen ta tag i framkallningen igen, jag ligger ju 3år efter för det senaste som är insatt är bröllopskorten men jag har fler framkallade men det behövs den sista mappen med för att jag ska kunna få in alla i rätt ordning! (Vilken lång mening haha).

Tusen tack för alla presenter!! Tuva är riktigt höstkittad nu med alla fina kläder. Å hon fick Lillagubben till sin Pippi och ett stort pippipuzzel. Å köksgrejer så nu kan hon både laga middag och fika till oss :-) En ny docka med välling och napptillbehör så lyckan är ju total!! Jag har säkert glömt något för där va mycket paket, men så lycklig hon är för sina saker.

Alla är nöjda och glada och nu ska vi sova gott :-) Imorn börjar min tuffa jobbvecka igen. Vi har 3-veckorsschema så nu har jag min låååånga vecka.