torsdag 31 januari 2013

SANT



TORSDAG

Igår när jag vaknade hade jag så ont i hela kroppen och huden gick inte ens röra. Jag hade så ont att jag spydde och jag levde på fil och sov 3/4 av dagen. När jag va uppe och gick va jag helt ihopkrupen och allt gick i slowmotion. Jag har halsfluss och nästan 40 grader feber. Imorse när jag vaknade hade allt det onda gått över och mådde mycket bättre men ändå inte bra. Jag gick ut med de andra för att ta lite kort uppe i backen och det är såååå fint väder idag! Men nu ligger jag nerbäddad igen och ska sova lite, de andra är ute i backarna.







IGÅR VA DET KRAMSNÖ

Igår va Linus ute och gjorde snögubbar med barnen. Det va svårt att åka skidor så de va bara ute lite på förmiddagen, plusgrader och det hade snöat endel på natten och ingen hade plogat backarna.



onsdag 30 januari 2013

DET VA DEN SKIDÅKNINGEN...

Jaha det är va ju himla kul... Eller INTE! Det blir ingen mer skidåkning för min del :-( Gissan va snäll och körde mig till vårdcentralen imorse så nu ligger jag nerbäddad och få inte åka mer.

Men igår på förmiddagen gav vi oss iväg en stund och åkte uppifrån toppen. Det blev ett par åk och sen va det kört!









tisdag 29 januari 2013

GÅRDAGEN

Efter två mardrömsnätter va det dags för skidåkning. Fan va kul det är! Vi åkte rätt mycket igår och endel av oss va ute på kvällsåkning. Men nu efter 9 dagar med feber, ont i kroppen och hosta börjar jag tröttna!!! Vi lever på Alvedon och Ipren här uppe.... Men kul har vi ändå :-)











MAX


SVETTIGT VÄRRE

Nu är träningen avklarad :-) Benen skakar och jag är genomsvett, skönt att ha rört på sig när det blir en stillasittande dag!

SNART SNART SNART!!

Japp, snaaaart åker vi :-) Bara frukost, träning och middag sen blir det semester!! Men vilken natt det varit, tur barnen har sovit iallafall, men inte så kul att åka/köra bil i många timmar när vi inte sovit. Men men, vi får bytas av! Kan en jakt inte hindra en - hur sjuk man än må vara, så ska det inte bli några problem ;-)
Det är gryyymt dimmigt här, ser inte ens till åkern som annars är så klar...

Nehe, kaffe och ägg - sen träning!!



lördag 26 januari 2013

BILEN ÄR ÖVERFULL...

Phu hela bilen är FULL av packning ändå vi verkligen dragit ner på kläder och inte "överpackat" som vi alltid gör annars. Men det ska bli så kul!!
Nu blir det pizza, familjepizza, familjesemester, så myyyysigt!!



fredag 25 januari 2013

DUBBLA TRÄNINGSPASS O FIKA

I morse när jag kommit hem och sen varit och handlat blev det träning. Det blev dubbla pass, ett funktionellt pass och ett mage-rumpa-lår. Mycket bra träning! När jag gjorde sista övningen fick jag sms av snälla kusin om jag ville komma och äta våfflor :-) Det kunde jag ju inte säga nej till för det är ett tag sen vi sågs! Sen hämtade jag hem barnen och vi hann hem innan våra fikagäster kom, vi va 12 personer och jag gjorde tre (!!) kladdkakor varav en blev lite väl bakad... Glömde ställa timern men det gjorde inget, det räckte och blev över ;-) Å brandvarnaren fick som vanligt plockas bort...!!
Nu är det lite vin och tv. Barnen sover.

onsdag 23 januari 2013

OOOOOH HAPPY DAY

Hade ett leende kunnat fastna vid öronen så hade mitt gjort det! Det ringde i telefonen och jag blev så glad att jag började gråta. Samtalsämnet har kommit upp mycket på sista tiden men nu är det verklighet och det blir lite planering som måste göras. Jag är verkligen lycklig!!

Försökte få till ett kort med hunden men det va inte det lättaste... Vi va ute och gick 1,5 timme i det fina vädret.







NE NU JÄKLAR!

Asså nu har jag sån rastlöshet i kroppen och ett sug efter träning så nu skiter jag i vad kroppen helst vill!! Jag tog en Ipren och väntar en stund sen SKA jag köra ett pass, jag kommer inte ge 110% men lite är bättre än inget! Sen om jag är sängliggande sen igen istället, då få det va så!! Drack ett par koppar kaffe innan och det ha jag inte gjort på några dagar, så nu har koffeinet börjat verka.

Denna morgonen har dessutom börjat på bästa sätt :-) Linus började senare så det blev morgonmys och frukost tillsammans, najs så här en onsdag!

Men sen ska jag ut och sopa källartrappan, inte tänkte jag på att hunden skulle kunna klirra allt glas jag ställt ut. Hur fan han nu lyckades dra ner det genom staketet....

tisdag 22 januari 2013

JAG HAR BLIVIT RASTAD

Jag är lite frustrerad över att det inte blir någon träning idag heller! Jag va uppe och åt frukost och fixade i köket sen la jag mig och sov i över 2 timmar. Maister skickade ett sms till sin husse att han va ute och rastade sin bonusmatte så hon inte sov bort hela dagen. Vi behövde lite dagsljus. Nu blir det en kopp te, chips och läsa ToppHälsa. Läsa om träning får jag ju göra iallafall ;-)

måndag 21 januari 2013

SJUK = INGEN TRÄNING...

Igår åkte mina små älsklingar :-( Men på fredag kommer de igen :-) Sen är de lediga från skolan 1 vecka och det ska bli mysigt, den enda vi kommer sakna är Linus!! Tråkigt att han inte ska följa med!!

Jag va så himla träningssugen igår men från ingenstans kom ett grymt ont i halsen! Lite osäker på om det är OK att träna ändå så mejlade jag PT-Olga (ni vet från Biggest Looser) och svaret blev "Nej, träna inte kör pw istället". Så jag hoppade upp på bandet och gjorde det istället. Tänkte att det är bäst att ta det lugnt så jag bli heeelt frisk till helgen!! Vem kan ligga sjuk på en resa???
På kvällen kom mer ont i halsen, ont i kroppen och allmänt kass-känsla. Så idag blir det ofrivillig vila!
Jag körde ner till Linus igår för jag kan lika gärna ligga här och vila som hemma... Jag frös och skakade. Det blev värme på i sovrummet och ett par täcke + raggsockar. Vi som alltid sover med fönstret öppet, även om det är -15 grader ute....

Ååååh, måste bara TACKA broder med sambo än en gång!! Max fick skidhjälm och skidglasögon av dom!! Så igår när vi skulle ut på ett ärende i byn sitter barnen med sina hjälmar i bilen. Om nån såg det måste dom ju tro vi är helknasiga!!

UPPVÄRMNING - DRA PULKAN

Jag kör nästan alltid morgon/förmiddagsträning och det va även planen idag. Men 7.30 plingade mobilen om jag kunde va lite barnvakt en stund senare, såklaaaart jag kunde☺ Så jag cyklade dit och passade barn och sen fick jag tårta. De hade haft kalas igår och jag hade turen att det fanns smarrig tårta kvar.
När jag cyklat hem så kom svägerskan och skulle lämna tillbaka Max. Glad som en spelman över att få till bringa helgen med morbror och hans sambo! Han hade mycket att berätta och visa.
Max fick hjälm och skidglasögon av dom så det åkte på när vi gick och hämtade hem Thea från skolan. Det va träning att bara dra snowracern till skolan.
Å på vägen hem satt det två barn☺ Det va riktigt bra uppvärming inför träningen hemma!!
Nu blir det celsius för jag känner att jag behöver en liten koffeinkick!!

MÅNDAG - NY VECKA

Måndag igen, jag och Thea sitter och äter frukost framför tvn. Idag kommer Max hem igen, han är efterlängtad!!! Men han har haft så kul så han ville stanna en vecka...

Jag vaknade inatt av att jag inte kunde svälja men nu börjar det gå över och det är ju bra för mina måndagar = intervallträning!! Jag bytte ut kaffet mot honungste och det va en bra idé :-)
Annars ska jag börja packa nu inför resan, måste ju börja någonstans + att jag ska till älsklingen några dagar. Funderade på att göra mig av med katterna för jag har ju inte riktigt tid för dom... Jag tycker synd om mina grannar även om de väldigt gärna hjälper till!

söndag 20 januari 2013

KLABBE HAR HÄLSAT PÅ

Igår tog vi hem Klabbe så den lille gossen har sovit hos oss inatt. Det va meningen att han skulle varit ute och jagat idag men termometern stod på -21 så det blev inget. Vi åkte ut till familjen Johansson och fikade istället :-) Snart ska vi umgås en hel vecka, det ser vi fram emot!!

Jag fick sms om att Max tycker att varm chokladmjölk smakar bättre i Kalmar än i Sverige. Vilken tur att det finns sånt i Kalmar med då ;-)

LEOS LEKLAND

Igår åkte vi till Leos Lekland med min bror och hans familj. Lillskrutten va helt lyrisk, det va hans premiär och han skrattade och tjöt och sprang rundor. Det va bara att hänga med honom för snabb är han med :-) Det är ju mycket roligare när alla är med och leker och jag förstår inte alla som åker dit och sätter sig med en dator och sen leker barnen. Ne, mycket roligare att vara med och leka! För vi hade minst lika kul som barnen :-)









fredag 18 januari 2013

JAG HAR LÅNAT UT MIN SON

Sådärja, nu tar jag fredagskväll! Har tränat och det blev 14 kilometer på bandet, blandade pw och intervaller. Nu är det dags för lite återhämtning och dusch.

Jag va på ett jäkla down-humör innan idag men sen kom ena svägerskan och då blev jag på bättre humör!! Det är bestämt sen ett tag tillbaks att Max ska va hos brorsan och hans sambo denna helgen. De ville låna honom :-) Så idag hämtades han och lämnas inte förrens måndag igen. Hade det inte varit för jag har/haft honom några helger på rad nu så hade jag tyckt det va lite för många nätter. Men vi har kramats igen de här dagarna och mer lär det bli på måndag! Han kommer få superkul i helgen!!

Snart kommer älsklingen och gör mig och Thea sällskap i helgen. Najs!!

MAISTER HAR DAMBESÖK