lördag 7 januari 2012

ÄR DET NÅGON SOM VET?


Ska jag behöva använda de ute - redan?

Är det någon som vet hur länge ett par löparskor håller? De sa ett år, när jag köpte i augusti. Men de sa inte hur många mil. Håller de ett år hur mycket/lite du än springer? Jag har nämligen börjat få ont i smalbenen igen, som jag hade förra våren. Å då kom jag att tänka på att det kanske är skorna som är förbrukade då. Eller vad tror ni? Om det är så att jag ska behöva använda mina nya skor jag köpte i Usa som jag hade tänkt ha inomhus först. Annars är det ju bara så att jag får köpa nya löparskor både sommar och vinter. Är det någon som sitter inne på lite info om löparskor så dela gärna med er ;-)

5 kommentarer:

  1. Absolut! Man brukar säga att de ska hålla ca 150 mil eller ca ett år.

    Sen spelar vikten roll, väger du mkt så påfrestas de mer, vilket du inte gör.

    Samma sak om du bara springer på asfalt el bara på mjukt underlag.

    Det kan spela roll om skorna är gamla, även om du inte sprungit på dem, eftersom sulan kan stumna med tiden och inte bara pga användning.

    SvaraRadera
  2. Åh, tack!! Om jag springer 3 mil i veckan och det bara gått ett halvår är jag uppe i 78 mil så de kan nog inte vara slut redan. Överviktig är jag inte heller men springer 99% på asfalt. Sen om skorna stått ett tag i affären vet jag ju inte... Men tack för hjälpen!!

    SvaraRadera
  3. Nä de måste hålla minst dubbelt så lång tid! I regel är det bara risk om du köper skor på rea när det kommit nya modeller. De håller ju något år som det är så du behöver nog itne oroa dig.

    SvaraRadera
  4. Jag är rätt noga när jag köper löparskor så de är inte på rea ;-) Men då är det nåt annat vajsing med benen igen :-(

    SvaraRadera
  5. Låter bra att du är det men mindre bra om det är benen som är problemen. Möjligen kan jag tänka ibland när jag läser här att du springer lite för långt och lite för ofta.

    En sak som hjälpt mig är att undvika springa på asfalt så mycket som möjligt.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥