torsdag 31 mars 2011

DET LUKTAR AJAX OCH RÄKOR

Eftermiddagen och kvällen har gått till städning!! Nu är här rent igen. Såå skönt när det är gjort. Ajaxflaskan har gått varm. Jag har sorterat ut massa skräp ur skåpen på toa så nu finns det plats för nytt.

Vi har kollat på Värsta bilförarna och jag har nästan legat dubbelvikt av skratt. Jag tycker det är så roligt att se, men skrämmande att det förekommer. Mitt val på vem som skulle bli de värsta stod mellan Fia och Gabbe. Det kunde bli precis vem som helst. Å så va de dom två som stod i finalen...


Vi har ätit färska räkor. Uuunderbart gott!! Det fanns två tigglunsar vid vår sida så det jamades och spann förfullt.

NYA SKOR




Idag kom Max nya skor. Han är jättenöjd och det va ju tur ;-)

MAX GICK IGENOM :-)

Nu har vi kommit hem och vi ska bara andas ett tag, sen väntar städning.

Max gick igenom sin besiktning men tanten frågade om han va lite rastlös, det kröp lite i kroppen på honom av att sitta där och vänta på pip. Men han är väl en liten rastlös själ som sin mamma... Thea va hos svägerskan och den lille gossen. Vi fick middag innan vi åkte, tack än en gång!! Båda barnen somnade i bilen, det va inte så länge de sov men vi får väl om det märks vid läggningen ikväll.
Här är lite kort från igår, när vi va hos morbror S. Hundarna busade som bara den. 
Molly i luften och ska precis busa lite med Klabbe.
Klabbe har lite röd målarfärg på nosen för det är ju en liten nyfiken krabat. Men han är så sävlig så jag tycker han skulle heta Ior, för han är som åsnan i Nalle Puh.
Ville gräver hål överallt. Undra va han letar efter.
Sen spelade vi.
Jag o Max tävlade i bowling.

Jag är ganska trött idag och har ont i ryggen. Ibland är jag stel som en pinne. Jag kan knappt böja mig och när barnen vill klänga och busa så kan jag trilla ihop... Tror jag ska be lite snällt om massage ikväll, behöver det i ryggslutet.

HÖRSELKONTROLL

Redan torsdag? Inte klokt!! Jag gör gröt och kokar ägg och ska strax väcka barnen.
Max ska på 4-års hörselkontroll. Jag tror ju han går igenom ;-) Fast det klart, vissa dagar hör han allt och en del dagar inget, så det beror väl på vad det är för en dag idag...

onsdag 30 mars 2011

ÅÅÅ MORBROR S, HAHA

Jag och Thea åkte iväg och handlade. Vi skulle bara ha ett par saker... Mmm, kom hem med rätt mkt mer än vi skulle. Glass, badskum bla och så köpte vi ju det vi skulle. I helgen är det 2 barnkalas och 4 barn har slagit ihop ett och tvillingar på det andra. Så det blir lite presenter som ska köpas. Jag kommer ju va ruinerad till nästa gång det kommer pengar... Jag har ju köpt en hel del kläder och skor till barnen. Men nu klarar de sig ett tag iallafall!!

Max har tjatat om Morbror S sen han vaknade imorse. Så när vi bestämde att vi skulle åka ut och hälsa på så började Max skutta upp och ner Ja vi ska till S, ja vi ska till S. Nästan som julafton för honom ;-) Han fick åka en sväng på motorcyklen och vi spelade Kineckt eller hur det stavas.
Det blev lite i senaste laget som vi kom hem och middag på det. Idag va det kycklingröra, tomater, sallad och dipp med pitabröd. Det gillades av alla!!

Vi ska ju upp hyfsat tidigt imorn för vi ska va i Ljungby kl 10. Å innan dess ska Thea lämnas hos svägerskan.


Idag kom mina schampo som jag köpt. Det är ju en hel djungel och veta vilken sort jag välja...

Nu är det Efterlyst som gäller.

VINSTEN HAR KOMMIT

Idag kom vinsten!! Va snabbt :-)


Ett signerat kort, ett armband, mobilsmycke + en annan grej som jag faktiskt inte kommit underfund med vad det är.


Supersnyggt armband med berlocker.


Detta vet jag inte vad det är. Det går att dela del och på baksidan är det nåt gummi. Jag trodde först det va en magnet till kylskåpet. Någon som vet vad det är?


Ett mobilsmycke.

Allt har gått att köpa för att stödja;


Inte nog med det, jag fick det här med;


En skiva med Hero som inte går att köpa :-)

Jag är jätteglad!! Tack så hemskt mycket!!

PÅ LEKPLATSEN

Jag fick ihop en hel papperspåse med kläder... Det fanns t o m några små shorts sparade, de kan Lillskrutten ha i sommar :-)
Vi begav oss ut i solen och barnen cyklade och jag gick. Nu är vi på en lekplats och det klättras för fullt.





Det är ena riktiga klätterapor :-)

Det är rätt kyligt ute så det blir nog lite varm dricka sen.

DAX FÖR RENSNING

Nu är det alltså dags att rensa barnens kläder igen...


Bara denna högen är Max byxor och shorts. Allt kan omöjligt passa!! Nu åker allt för litet så får vi se vad som blir över...
Jag tog hans tröjor för ett par dar den och då åkte en hel del. Skönt att ha lite ordning där igen.

HUVUDVÄRK OCH SUG EFTER GRILLAT

God morgon god morgon!! Jag vaknade med lite huvudvärk, tror jag har sovit lite av och till nu på morgonen, det brukar bli så då.
Idag ska vi va hemma. Vi har inget planerat, jag är t o m hemma ikväll, första gången på 12 veckor, efter föräldrarutbildningen :-)

Å va jag är sugen på att grilla. Vädret visade visserligen att det skulle vara rätt varmt nu framöver men regn eller snö inblandat... Inatt ska det visst snöa :-(
Joppe kom ju från Tyskland nu imorse (hemma 6...) och där nere är det grönt redan.

Nu blir det frukost strax.

tisdag 29 mars 2011

MISSAT PLAN

Joppe ringde för någon timme sen och de hade missat planet. Gps'en visade de till fel flygplats... Tur att de får ha hyrbil hem!! Men istället för att vara hemma runt 23 är han hemma typ runt 04... Jaja, huvudsaken är ju att han kommer hem :-)

Det va lite svårt att få barnen att somna idag. Vi läste ute i soffan innan de la sig. Men sen va det nån som inte va tyst så den andra inte kunde sova. Helt plötsligt ville Thea inte sova uppe längre så vi bar ner madrassen så nu ligger hon på golvet. Men sover gör de iallafall.
Max har sån hosta, hostmedicinen hjälper inte så jag försökte väcka honom och ge Alvedon men han ville inte vakna... Få se om han vaknar inatt och kan ta det, annars få jag sova med kudden över huvudet.

Jag kan knappt hålla ögonen öppna så snart väntar sängen på mig. Thea fick ge katterna sin förbaskade illaluktande burkmat så nu är de nöjda. Å de busarna stack ut imorse när vi skulle till dagis/vårdcentral och så vägrade de komma in. De va lagom glada när jag släppte in de halv 2... Det är fina innekatter det...

Imorn måste jag kolla håret på barnen. Det går löss och kräksjuka på dagis och jag hoppas att vi slipper bägge delar!!

Nu är ljusen tända här så det är mysigt men det gör mig tröttare.



SUBARUKILLEN

Morbror S har en ny Subaru och han har fått en lillkille som är impad!!
Max är stolt och glad att provköra morbrors coola bil :-)

KAFFE OCH CHOKLAD MMMM

Ååå jag har ett enormt kaffesug nu!! Det hade ju varit sååå gott med kaffe och choklad. Men jag kan inte dricka kaffe så här sent, visserligen är vi lediga imorn men det vore ju en fördel om alla 3 sovit gott då med :-)




IMORN ska jag dricka mer kaffe :-) Men chokladen ska jag ju låta bli... Nu är det 1,5 vecka sen jag åt någon slags godis... ne fasen, jag fuskade ju hos familjen B i lördags, men det va ju "bara" ett par bitar....

STANK

Max va ju rolig...eller inte... Han va inne på toa och jag skulle hjälpa honom. Så stinker det parfym och grabben kliar sig i ögat. Jag frågade honom va han hade gjort. Jag fick nåt i ögat. Mmm och det något va min parfym!! Den låg på golvet med och annars står den uppe i skåpet...


Den luktar jättegott i lagom mängd!!

LEK

När barnen var hämtade åkte vi och plockade upp brodern. De blev superglada av att se honom :-) Max följde med honom till en vän. Det gillade han!!
Molly har varit och hälsat på oss idag.
Vi har varit ute en stund, men det är ju så förbaskat kallt. Jag fryser iallafall!!
Max övar och övar på styltorna.
Sen kom det en andra broder och Max ögon löööös!! WOW Morbror S, idolen!! Han med alla leksaker. Det är rena himmelriket att vara ute hos honom, där finns ju allt!! Eller fanns, nu är det väl bara snöskoter kvar...? Men morbror T är ju inte så illa det heller, där finns ju maskiner i alla de slag!! + kusinen. Å maaaaassor med lego haha.

Idag gjorde vi rostade potatis och blomkål med laxröra. Jag gav barnen lax brevid innan jag la den i såsen, de brukar nämligen inte gilla sås. Men Max gillade inte laxen, den ville han inte ha!! Så gav jag honom lite sås (när laxen va iblandad) istället och den slök han + ännu mer, så laxen gick ner till slut ändå ;-)

Nu är det bad och sen åker myskläder på. Nu är barnen hemma från dagis i två dagar så nu ska vi mysa i soffan ikväll, de får vara uppe en halvtimme längre. Joppe kommer hem inatt när de sover så de hinner se honom imornbitti innan han ska till jobbet. Men vi, vi ska ta det luuuuuugnt!!

JOBBIG DAG

Huu vilken dag. Den här terapidagen eller vad jag ska kalla den, är jobbig. det är många känslor och tankar som kommer fram. Jag är helt slut i huvudet och när vi hade avslappningen efter sjukgymnastiken, då somnade jag... Jag drömde till och med. Det var skönt, det behövde jag!! Helst hade jag bara velat ha ett täcke med så jag hade kunnat lagt mig på sidan och sova vidare. Men det går inte. Jag ska byta om sen ska jag hämta barnen :-) Idag kommer deras morbror på besök så de kommer bli glada, de vet inget ännu.

Idag kom stövlarna jag beställde. Snabb leverans kallas det :-) Å så kom ett brev till Thea, vilken förskoleklass hon hamnar i + vilka klasskamrater det blir. Där finns flera som jag känner till, eller iaf föräldrarna så det känns bra!!

MORN

Usch va Max har hostat nu från tidig morgon. Jag hörde han prata i sömnen och han undrade när vi ska åka skidor nästa gång. Tur han tyckte det va kul :-)
Barnen sover fortfarande och jag känner att jag får öka mitt eget tempo lite.
Om en timme är det stavgång och då gäller det att få upp värmen, det ser ju inte direkt vårit ute nu...

måndag 28 mars 2011

TRÖTTA BARN, TRÖTT MAMMA

Barnen va trötta och somnade snabbt. Jag läste två sagor och Max slocknade nog efter första sidan...
Vi va ute och lekte med granntjejen, de gick på styltor, cyklade och gungade. Skönt att det är ljust lite längre :-)
Jag ska alldeles strax i säng, imorn ska vi upp innan 7. Så lite sömn skadar inte.
Imorn kommer Joppe hem igen :-) Vi tänkte skicka en liten videohälsning till honom men vi får de om vi hinner det imorn, eller rättare sagt om jag kommer ihåg det imorn...
Ne, det bara snurrar runt i skallen så jag måste nog i säng. Glömde ta mitt blodtryckspiller imorse med så jag har haft lite skallavärk, men nu är det väl ingen mening att ta det. Jag kan lika gärna vänta tills imornbitti.

FAMILYFOOD

Nu har matkassarna anlänt :-)



Det blir mkt gott denna veckan!!

ALLT FÖR MINA BARNS BÄSTA

Ääääntligen är kidsen här!! Vi har ätit och nu är vi ute. Det är lek med grannen. Jag inväntar ett snabbesök och matkassar. Sen är det bad, läsning och sova.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Varje vecka är ju "rolig". Men jag hoppas att mina barn kan se sin barndom som rolig och kärleksfull ändå de snurrar runt i en karusell, känns det som... De lever verkligen i två olika världar och det är inga barn som ska behöva göra det, har jag lärt mig på familjerätten. Men vad gör jag? Skulle de hamna i samma sits själva en gång i livet så har jag många goda råd!! Å det de minst ska använda är agg. Varför vara arg när vi ska göra det bästa av situationen? Det är som det är och varför göra det sämre? I don't understand that... Vad man än gör/inte gör så drabbar det barnen, både positivt och negativt!!
Glöm inte det alla där ute: Vad vi än bestämmer oss för att göra så ska allt vara utifrån barnens bästa!!
Vi ska inte leva för våra barn, vi ska leva med dom :-)

SMÅFIX OCH LÄNGTAN

Mmm nybakat bröd och kaffe, det sitter fint det :-) Jag gjorde brödet igen och det är lika gott denna gången.
Om en timme ska jag bege mig av en liten runda, fixa lite saker innan jag ska hämta barnen. Jag ska ringa min lilla farmor med, det va längesen vi pratade nu. Helst plötsligt blev den där gott om tid  inte alls så himla gott om tid längre... Jag ska äntligen skicka iväg den där Odd Mollytunikan i ett paket. Den har hängt på dörren ett par veckor nu.
När barnen kommer ska de få (om de vill) göra korvstroganoff och ris. Själv nöjer jag mig med sojakorv och sallad. Men iallafall, de brukar vilja hjälpa till i köket så jag tror inte de säger nej ikväll heller :-) Ikväll kommer våra matkassar med. Det lät rätt gott den här veckan. Alltid lika spännande.

Ååå va jag saknar barnen!! Som tur är så går en vecka precis lika fort när jag inte har barnen!! Speciellt nu när jag är iväg på träning och sånt. Den här veckan ska de bara vara på dagis 2 dagar, jag vill inte ha de där när jag är hemma!! Jag ska till vårdcentralen 2 dagar och träffa gruppen. På fredag har vi föreläsning om stress och det ska bli väldigt intressant!! Imorn är väl en sån där känslodag igen tro jag.... Huu.

VINST :-)

Haha, jag såg att jag vunnit!! Jag skickade in min bild jag har på iphonen och så vann jag :-)
Tävlingen var för Go Red serien som säljs nu i Mars till förmån för Hjärt-Lung fonden!
Å så vann jag Charlotte Perrellis promotion-kit från Eurovision 2008 (som inte går att köpa). Vad det innebär vet jag inte men det får jag snart se.
Det va den här bilden jag vann med :-) Max på motorcykel, det måste varit förra våren.

MASSAGE

Jag va nere och solade, det va riktigt skönt!! Somnade en stund men va gjorde det ;-) Jag va inne och köpte keso så jag kan baka brödet igen. Å så köpte jag en hårmassagegrej. Det fanns en sån med till fjällen och den va ju huuur skön som helst. Så nu, äntligen, har jag köpt en egen :-) Nu ska bara Joppe komma hem så jag kan få lite massage.
På tal om massage, jag måste ju boka min hot-stonemassage!! Mmm, det får jag göra senare, om jag kommer ihåg det...
Nu ska jag äta lite kycklingsallad med massa gräddfil. Börjar kurra lite i magen.

NYA GUMMISTÖVLAR

Robust SEK 249, Tretorn - NELLY.COM
Dessa stövlarna från Tretorn beställde jag till Thea idag. Så nu är hon dressad och klar för aprilväder!! Jag vill ha en väst men jag hittar ingen....

Jag tror jag skippar sängen, jag tänker lägga mig supertidigt ikväll istället. För imornbitti ska vi upp kl 7. Det gäller att vara utvilad då istället för att riskera att jag inte kan sova inatt för att jag sover på dagen idag...

Tror jag ska ta en dusch med skrubb så vaknar jag nog till liv.

BLÄ

Inatt har jag sovit, vaknat, sovit, vaknat heeela tiden!! Det kan inte vara många minuters sammanhängande sömn!! Till slut kollade jag på klockan, eftersom det aldrig ljusnade och då va den bara tre... När jag kommer hem ska jag lägga mig en stund!! Bäst att ställa klockan så jag inte sover hela dagen.
Ikväll kommer de små älsklingarna :-) Jag längtar efter dom!! Jag ska krama och pussa på dom som aldrig förr.

söndag 27 mars 2011

JAG E I MÅL

Jag är framme, mätt och frusen. 1,4 mil blev slutresultatet och jag är nöjd ;-) Jag tog en varm dusch och benen är insmörjda med nån kräm som jag hoppas ta bort lite smärta från vaden. Jag behöver en mirakelkur!! Någon?
Asså, det är tur jag har en teknisk bror, inte för det krävdes nån speciell teknik för att få musik i mina öron, men han hjälpte mig!! Tack!! Jag har ju öronsnäckor eller vad det heter och sen va det bara att ladda ner en app. Jag tog NRJ för där va bra musik till löpning. Det gick bra mkt lättare den här gången när jag hade musik.

Tänk, det är redan söndagkväll. Det går så fort!!

HALVVÄGS

Jag pausar!! 8 kilometer avklarade. Sitter i Loshult och dricker kaffe. Det är hockey på tvn och alldeles tyst här, alla är koncentrerade....utom jag!! Om en stund ska jag fortsätta, jag har 5-6 kilometer kvar. Sen ska jag inte träna mer innan tisdag morgon när vi har stavgång på vårdcentralen. Jag måste vila!! Min vad strejkar och vill inte vara med mer.
Jag ska ner och köpa tigerbalsam imorn och se om det hjälper!!

Jag vet att jag ska få rotmos ikväll, det är ju såå gott!! Å såå längesen jag åt det!! Sen blir det semla med. Jag blir bortskämd ;-)

SHOPPINGTUR

Nu har J åkt iväg, jag har varit på en liten shoppingtur :-) Jag har köpt två "jackor" till barnen. Dom va så sköna så jag kunde inte låta bli, det blev skor med. Till mig själv köpte jag en ny kolsyrepatron :-)
Jag fick massage på mina vader igår och den ena har faktiskt det onda släppt helt på. Den andra gör fortfarande ont. Så nu ska det stretchas både före och efter löpningen!!

Det blir kycklingsallad till lunch och massor med vatten. Jag kommer va mer död än levande ikväll. Jag har ju min cykel i Loshult så jag kan ju jogga halvvägs och ta cyklen resten men det är ju "fusk".

STRÅLANDE SÖNDAG

Klockan blev snabbt förmiddag idag. Vaknade 10 halvt om halvt utvilad men pigg!! Om ett par timmar åker Joppe på jobbresa så nu är jag gräsänka ett par dagar. Det är tur barnen kommer imorn så jag har sällskap :-)
Här blir det en stadig frukost och en sen lunch. Jag måste ladda mentalt för min löpning sen. Det är tur solen skiner som ger mer energi!!

lördag 26 mars 2011

VILODAG BLEV CYKELTUR

Jag skulle ju ha en hel vilodag från träning/motion idag. Det hade jag ju, låg ute i solen och så. Vi fick besök av mamma med familj sen, de smakade mitt nybakade bröd, eller dagsfärska iallafall. Jag tror det blev godkänt.
Men sen, vi skulle bara ner till loshult och säga hej. Inte kunde jag sitta still mera och åka bil utan jag tog cyklen. Påfrestade mina vader igen, eller ännu mer. Jag kommer aldrig kunna gå normalt så länge jag inte vilar... De är på helspänn hela tiden. Å imorn ska jag ta mig en 1,5 mils runda. Minst. Då ska jag ta och jogga till loshult, ha paus en liten stund och sen vidare till mamma. Å sen kommer jag sova gott!! Men det är imorn så nu ska jag vila upp mig!!

Iaf, vi har varit i loshult ikväll och spelat poker. Kul!! Det är ju rätt skoj när M.E är med för flummigare människa får du leta efter :-) Ja jisses. Han ska bland annat bo i min carport och äta råttgift... Eller om han fick flytta in i förrådet och göra det? Jag minns inte, han svamlar så mycket så hälften vore nog. Men han är rolig och han är snäll, innerst inne ;-)

JAG SÄGER BARA:

JAG ÄLSKAR DETTA VÄDER!! Jag har legat ute i över två timmar, hör fåglarna kvittra och känt solens varma strålar :-) Livet är underbart!!



SIMAVSLUTNING

Nu har jag varit och tittat på dotterns simskoleavslutning :-) Hon blev nog lite förvånad att jag kom, men det hade jag talat om för henne innan att det ca självklart att gå på avslutningen. Vad gör vi inte för våra barn? Vi skrev upp fortsättningen till nästa grupp. Det va öite andra tider men lika bra att skriva upp sig annars lär det ju inte finnas någon plats. Thea ville fortsätta till Silverpingvinen och då ska hon få göra det. Det vore väl kanon att kunna simma till sommaren :-) Å efter den här timmen så väntar jag sms. Jag kan slå vad om det, det är bara en tidsfråga. Eller så kommer det om ett par dagar!!

Nu har jag gjort kaffe och så har jag intagit min solhörna. Här ska jag ligga och läsa Sockerboken, fan den tar ju aaaaldrig slut...
Mötte grannen och vi tyckte att vi skulle ansöka bygglov. Vi kan ju bygga ut här :-) Jag skiter i ett stort hus, det är trädgård jag vill ha!! Hade vi byggt ut här med ett rum så hade det varit perfekt!!


Jag har jättestor tomt. Å på sommaren är det helt insynsskyddat så den är perfekt. Jag älskar att bo här!!






UBERGOTT BRÖD!!

Inatt har jag drömt massor och snurrat runt i sängen hur mkt som helst... Klockan hade jag ställt på 9 för jag skulle baka bröd. Det blev riktigt gott!! Å mäktigt, så det ska jag absolut göra fler gånger.


Det såg lite konstigt ut innan det skulle in i ugnen, väldigt torrt och jag undrade hur det skulle hänga ihop. Men det blev kanon.

Jag och Sambo sitter ute i solen, alldeles blå och fin himmel. Jag ska iväg en timme sen och jag hoppas att det ska hålla i sig även sen. Även om klart.se visade moln i eftermiddag... Idag hoppas jag att dom har fel!!

fredag 25 mars 2011

FIXAT KLART

Vi som skulle laga kyckling till middag, istället sitter jag med en låda mjöl i knät utanför pizzerian....
Det skulle handlas, slängas skräp och hämtas paket. Tro fasen jag glömt leget hemma så det va ju bara att åka hem och hämta innan paketen löstes ut. Men nu är det gjort!! All skit i tvättstugan är väck, jag har plats att vika tvätt igen ;-) Å imornbitti ska jag baka LCHF-bröd. Jag hade ju beställt Mandelmjöl, fiberhusk och fibrex så det fick jag idag. Så imorn blir det nybakat bröd till frukost :-)
Å min bok fanns kvar!! Nu är den med köpt!!


Jag ska packa en liten sova-bortaväska med. Ska nämligen sova borta på söndag.
Men nu är det strax räksallad som gäller :-)

VÅFFLOR OCH SMS

Nu har jag varit och druckit te hos H och barnen. Jag hämtade tidningen och jag tror Thea kommer tycka det är kul att ha urklipp på henne och kompisarna från dagis.
Äntligen kunde jag duscha för nu ska jag inte göra mer ansträngande idag!! Jag ska gå och möta Joppe när han slutar för vi ska pumpa cyklen på aktivitetshuset, sen vi upp i byn. Men vi hinner inte mer än hem, typ, för då ska vi ta allt skräp och kasta och så ska vi handla. Jag ska hämta två paket, fick ett till med mina mjölsorter i. Undra om det går att baka våfflor på specialmjöl? Vi ska ha en egen våffeldag idag istället för på söndag :-) Om vi nu orkar, vi ska steka en hel kyckling först och det kommer ju ta några timmar.

Hmmm, jag fick ett SMS igår om att jag glömt betala en räkning. Det konstiga är att jag beställt detta i november/december. Å jag har inte fått någon påminnelsefaktura. Hur skulle jag kunna veta vad det gällde när det kom på SMS??? Å jag kan inte minnas att jag fått någon faktura heller för den delen, de läggs direkt i högen annars. Men men, nu är den iaf betald :-)

Nu ska jag ta och göra mig ytterligare en smoothie, den tredje för dagen. (Ops, nej fjärde) Jag har inte hunnit äta middag men det kommer ju ikväll.

HELGEN KOMMER SMYGANDE

Jag är heeelt slut!! Kroppen vill inte alls som jag vill. Vi började med en stavgångsrunda i Haganässpåret och det va riktigt skönt. Även om det inte är nån värme ute idag. Sen va det föreläsningen. Jag har lärt mig en sak :-) När någon är stressad så sägs det ofta Å jag är så stressad jag har ont i axlarna. Men det är aldrig någon som säger Å jag är så stressad jag har ont i knät!! Å det kan faktiskt lika gärna sätta sig i knät som axlarna.

Träningen gick bra sen. Å så hade vi avslappning men jag har lite svårt att känna skillnaden på när vi spände alla muskler i armar, nacke och rygg sen när vi slappnade av igen. Jag kunde inte riktigt slappna av. Det måste jag jobba på.

Jag måste en runda till apoteket, hämta ut lite piller och så måste jag till optikern och sen ska jag hämta mitt paket från HM med :-)

Jag ska springa bort till H snart och hälsa på. Jag ska sno hennes smålänningen med för jag hörde att min dotter var i tidningen :-) Måste bara dricka lite smoothie först.

Idag har det varit besiktning av huset med :-) Jag kunde ju inte vara med men jag ska höra sen va som sas.

FRUKOST - ETT MÅSTE

Uää, frukosten är nertvingad. Jag kan inte äta när jag måste. Snart ska jag iväg till vårdcentralen igen, dags för stavgång, föreläsning om smärta smärtfysiologi och anatomi, sen träning. Jag måste bli bättre på att sträcka ut mina vader för där har jag alltid träningsvärk.
Idag hoppas jag att solen behagar vara framme hela dagen för i eftermiddag behöver jag min lilla vilostund i hörnan :-)
Tänk, redan fredag, skönt med helg!!

torsdag 24 mars 2011

JAG SVÄLTER

Ååå det är synd om mig, jag svälter nästan. Jag fattar det inte för vi åt middag kl 18, efter det tror jag till o med. Å är redan hungrig igen. Min ämnesomsättning håller igång hela tiden. Jag vill ha skorpor men jag ska inte!! Jag är godissugen med... I pausen på Lyxfällan får det bli en apelsin men det blir jag ju inte mätt på. Jag har smoothie i kylen med men den får vara till frukost. Jag är hungrig mest hela tiden och jag fattar inte varför. Jag älskar mat!!

STORSTÄDNING - CHECK

Eftermiddagen har gått i en väldig fart. Jag la mig ute i solen och lyckades faktiskt somna tills jag höll på att blåsa av nästa gång. Men jag gav mig inte mot blåsten, jag låg ute ett par timmar. Å solen tog visst. Men idag va jag duktig och tog solkräm först :-)

Sen gick jag en sväng till Willys och köpte bla ajax. Ikväll har det varit storstädning!! Nu är här kliniskt!! Jag har tänt lite doftljus med doftoljor så nu luktar här vanilj, underbart.





Nu är det soffan som gäller.

JAG BLÅSER BOOOOOOORT

Vilken fin dag, förutom blåsten. Varför måste det blåsa så mycket? En liten lagom vindpust hade väl räckt? Tvätten kommer iallafall bli torr. Jag ska hänga ut en om en liten stund och jag tvivlar inte ett dugg på att den inte torkat innan det blir kväll!!
Jag tog mig en promenad till sjukgymnasten och vi gjorde ett träningsprogram, det blir nog bra, där va en del ryggövningar. Det kan jag behöva. När jag gick hem igen höll jag ju på att blåsa iväg på viadukten, där ska jag inte gå mer förrens det slutar blåsa...
Nu har jag varit en sväng på apoteket och så har jag solat lite. Jag bara slank inom en liten snabbis vid solarierna, när jag ändå va där liksom ;-)
Men nu ska jag ta ut min solsäng i min varma hörna och så ska jag lägga mig där under täcket. Vila lite. Shit, jag har ju glömt köpa boken... Det får bli ikväll eller imorn. Jag får läsa nåt annat och så ska jag faktiskt sova en liten stund, om det nu går i blåsten. Jag ska ha öppet ut så katterna kan springa som de vill, de behöver väl oxå få visa lite vårkänslor nu när det är fint :-)

SOL IGEN

Aha, bara att gilla läget, sol idag igen... Nedå, jag ska inte klaga på den!! Den får mer än gärna lysa, jag älskar den. Men inte när jag ska städa... Men vadå, städa kan jag göra till kvällen :-)
Sitter här med ett glas vatten och försöker vakna till liv. Somnade gott ihopkrupen i en famn, vaknade av ett jävla liv när katten bröt sig in genom dörren!! Tyst är han ju inte heller, han måste ju prata och tala om i lååånga ramsor att han har kommit in...
Jag har betalat mina räkningar så nu är det med fixat. Nu är det bara frukosten kvar. Jag ska vara hos sjukgymnasten om ett par timmar och lägga ihop ett träningsschema. Å så ska hon få känna på min ryggrad om den är sne i ett par kotor.

Jag hoppas att mitt mandelmjöl, fiberhusk och fibrex kommer snart så jag kan provbaka bröd. Är lite sugen på det. Men än så länge blir det äggröra och kaffe...

onsdag 23 mars 2011

KOST OCH BOK

Vilken trevlig sista gång det blev, på Ömsesidig Respekt. Vi pratade om kost och fick tunnbrödsrullar med tonfisk och massa grönsaksstavar. + dipp. Jättemysigt. Det har varit väldigt mysigt och givande att gå dit. Jag säger fortfarande att alla som har med barn att göra, föräldrar och bonusföräldrar, borde gå!! Det fick mig att tänka i nya banor. Å glöm aldrig att säga förlåt om du gjort fel!!

Nu är det Efterlyst men jag hänger inte med, har fullt upp med telefonen.
Åh, idag när jag och B va på maxi så hittade jag min bok!! Jag läser en serie med tre böcker i och den 3e har inte kommit ut än, i pocket, enligt Adlibris. Men... jag såg den på maxi!! Det fanns bara en och dessutom på lite rea. Fattar noll!! Hur kan den finnas på maxi när den inte är utgiven? B tyckte jag skulle gömma den, för jag sa att jag ska dit imorn och köpa den!! Men jag vågade inte gömma den. Står den kvar så gör den. Hoppas!!

GRANNAR

Alltså...ibland är ju grannar jättebra att ha. De ställer upp och alla hjälps åt om det skulle vara något. Tänk på landet där går tanterna in och dricker kaffe hos varandra, eller så gör de visst inne i byarna med. Min farmor och de gamla käringarna (eller tanter kanske det heter) går från lägenhet till lägenhet och dricker lite kaffe och tjötar lite. Hrmpf, jag skulle ju vilja se min granne ute med barnet och mannen först innan jag överhuvudtaget skulle få för mig att bjuda in henne!!! Det går inte att tränga sig på hos folk som verkar ljusskygga eller aldrig skulle komma på tanken på att vistas utomhus!! Förutom från och till jobbet.
Men det va inte det jag ville komma till. Jag skulle ju sova och jag vet inte om jag ska tacka de för att jag överhuvudtaget fick sova 10 minuter... Sånt liv!! För även om de inte syns så hörs de!! Så jag vet iaf att de finns!! Å värre kommer det ju bli, det vet jag ju eftersom det ska komma en liten bebis i april. Jag kanske föser taggarna utåt och hämnas? När den lille (och den största) låtit klart och allt verkar frid och fröjd så startar jag musik på högsta volym och så kör jag igång dammsugaren. Inte för att jag tror att det skulle göra nånting mer än att pappan fick ta ännu mer ansvar, han få ta ut barnen så hon kan lägga sig med öronproppar...
Om dom bara kan få låta mig sova så lovar jag att de oxå ska få sova!!

NJUTNING

Så fort jag la mig under täcket så fick jag sällskap :-)


Han är för mysig, synd bara han är så förbaskat tung... Det värker ju inte mindre av att han ligger på mig om jag säger så!!


Nu ska det drickas smoothie och vilas. Jag kommer ju inte kunna röra mig tillslut. Kroppen har sagt ifrån, den vill inte ut och gå 4-5 timmar om dagen. Imorn skriker den efter vila. Å då ropar jag på regnet!! Jag kan inte sitta inne om det är fint ute. Å det är ju för kallt att sitta still när jag håller på att blåsa iväg.
Nu ska jag njuta av lugnet.