onsdag 16 juni 2010

Kattbus

I vårat område får inte katter springa lösa. Men Diesel gillar verkligen att vara ute!! När jag bodde på 4e våningen så hoppade hon... Eller trillade... Hittade henne efter 1 eller 2 dygn. Min kusin och jag var ute och letade. Kusinen hittade Diesel i motorhuven på en bil. Vi bar in katten i lägenheten och så skulle kusinen visa vilken bil det var, då var bilen borta..... Fatta vilken TUR att vi fick henne 5 minuter tidigare... Där satt hon och jamade när vi ropade på henne och hon vågade inte komma fram.
Diesel pendlade mellan min och Joppes lägenhet, precis som vi. Hon var med oss överallt, i skummeslöv oxå. I Joppes lägenhet trillade hon med ut. Han bor på 3e vån. Där var buskar nedanför. Den här gången var det mörkt ute, vi sprang runt med ficklampor. Det dröjde säkert en timme innan vi fick syn på katten. Hon sprang bara runt oss, hostade och fräste lite. Vi hörde på henne att hon inte var som vanligt!! Till sluut fick vi tag på henne, inne i ett snår, hon va på väg ut mot vägen. Diesel sov knappast den natten, hade lite svårt att lägga ner huvudet. På morgonen efter hade hon lite svårt att andas och det var blod i näsan. Jag ringde veterinären och de ville ha in henne till Växjö så fort som möjligt eftersom det satt sig på andningen. JAG och SJUKHUS (spelar ingen roll vilket slags sjukhus) = aldrig i livet!!!! Världens bästa svägerska Marie tog Diesel och körde till veterinären. Hon fick sova över och fick en sån liten söt patientbricka :-) De hade kollat igenom henne och hon fick pencilin. Vi hämtade hem henne dagen därpå.
Sen flyttade vi hit, Diesel vill alltid ut. Så fort hon hör min bil springer hon till dörren och när vi öppnar tränger hon sig ut.
Så nu har hon fått lite frihet trots allt!! Jag litar på henne fullt ut så jag släpper ut henne. Hon springer runt här och jagar flugor. Hon hoppar och skuttar. När vi är ute kommer hon och vill ha lite kli mellan varven. Sambo har alltid varit inomhus sen jag hämtade honom. Men han blir ju galen när han se att Diesel springer ut, då står han och vrålar och vill ut. Sen slår han Diesel när hon kommer in igen....
Nån gång har han försökt rymma, men han stannar ju utanför dörren sen vet han inte va han ska göra så han springer in igen... Men idag fick de komma ut båda 2 :-) De skuttar rundor här runt mig och trivs!!
Här är "lilla" Sambo


Diesel rullar på plattorna



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett avstamp♥